torstai 26. heinäkuuta 2012

Unohtunu kokonaan että...

...käytiin Winskin kans 12.07.2012 Keminmaassa Kallinkankaalla Arctic Agility teamin järjestämässä Match Showssa. Ei olla harjoiteltu hemmetin pitkään aikaan yhtään mitään eikä mätsäreissä käyty vissiin vuoteen. Oli jännä juttu kun harjoittelin siinä kehien ulkopuolella liikkumista ja seisomista niin ei se oikein esiintyny mitenkään erikoisesti, normaalisti.
Mut sit ku mentiin kehään sen toisen koiran kanssa niin hitto silmänräpäyksessä Winski alko esittään. Se esitti maailmanomistajaa ja tallusteli niinkö olis tienny olevan kaikkein komein :D Oikeesti. Se oli jännä juttu. Koskaan aikaisemmin se ei ole niin hienosti esiintynyt, liikkunut :) No siinä jo pikkasen mulla alko jänskättään että mitähän se tuumaa ku tosiaan olla harjoiteltu piiiitkään aikaan.. Mie tietty kohteliaisuudesta sanoin että tää saattaa ujostella. Winski väisti ja jopa murisi. Tuomari oli todella mukava ja ihana. (Winski saattoi vähän kattoa sitä et mikähän tuo on ku sillä oli päällä musta pitkä tunika ja ääni oli aika matala.)
Mutta pienen rapsuttelu ja jutustelu hetken päästä Winski antoi tuomarin tutkia. Ja jopa nojasi päällä tuomarin käteen aivan rentona. Tuomari sanoi että ilmekkin on muuttunut aivan täysin erilaiseksi mitä alussa. No nostin pöydältä maahan ja taas se esiintyi ku joku Euroopanomistaja :D Aivan huvitti itseäänki. Ei tarvinnut edes juuri ohjailla ku se näytti tietävän tasan tarkkaan mitä tekee :D No siinä seisotettiin ja olin tietenki varma et tuolla käytöksellä saapi sinisen. Niinku saiki. Aivan oikeutetusti.

No siinä sitten kaverien kans ootettiin loppukehiä. Kaverin narttu sai punaisen ja uros sinisen ja siinä naurettiin et tottakai pojat saa sinisen ja tytöt punasen. Kysyin siinä kavereilta että miten Winski liikkui ja esiintyi maassa niin kuulemma hyvin. Ja oli tuomarikin hymyillyt kun näki Winskin liikkeessä :) Lopulta sinisten kehä koitti ja olin varma että me tiputaan ekana. Tai ainaki ensimmäisten joukossa. Winski tepasteli muiden mukana mutta itsenikin mielestä erottuen jotenki joukosta asenteen takia :D No siinä sit seisotettiin ja kun meitä oli aika paljon pienessä kehässä niin menin kyykkyyn (yleensä seisotan vapaasti). Mulla nauratti ku Winski on aina tottunut katsomaan mua silmiin ku seisotan sitä niin siinäkö sitten olin koiran tasolla kyykyssä niin jätkä napottaa mua silmiin eli siis pää oli melkein koko ajan kääntyneenä muhun päin. Pikkasen huvitti. :D Tuomari kävi sit jokaista vielä "tervehtimässä" siinä ku siesotettiin ja Wiukku ei yhtään väistänyt ja tuomarikin kehui mun kanssa Winskiä. Sit se tiputteli porukkaa ja me vaan siinä tökötettiin.. Lopulta meitä oli siinä muistaakseni 6 tai 7 ja tuomari alkoi sitten sijoittamaan koiria. Aattelin et korkeintaan me neljänsiä ollaan.. Ei yhtään enemmän.. No neljäs paikka meni ja sit kolmas ja olin varma et nyt ei ainkaan enää oo mahiksia niin sitten se kävelee meitä kohti ja sanoo: " Toinen. Onneksi olkoon!" Mie olin monttu auki :D Kiitin ja mentiin W:n kans kakkospaikalle. Pikku pokaali, ruusuke, luu, ruokapussi ja aivaimenperä saatiin :)
Häätyy vielä mainita kuinka hyvin se muuten sielä käyttäytyi kuten yleensä. Ei rähise. Istu ja katteli tyynen rauhallisena menoa. Ei ressannu eikä jännittäny.

Kuvia ei valitettavasti ole. Niitä kyllä järjestäjä otti mutta eivät ole julkaisseet vielä tuloksia ja kuvia.

Ei kommentteja: